zondag 2 juni 2019

Zomerse gezelligheid


  
Teppeschiet
   
Laat voor even je grasmachine, haagschaar, schop of hark in je tuinhuis staan en maak wat tijd voor een leuke avond met je KWB-vrienden.    
Wanneer:  Op woensdagavond 5 juni vanaf 19u30  (je kan ook later aansluiten)  

Waar: in de tuin van Zef Florentie, Kleine Appelstraat 41

Wat: leuk volksspel voor jong en oud.  Iedereen kan er aan meedoen.  De deelname is volledig gratis.  (Drank aan inkoopprijs).

Indien je komt, graag even verwittigen
Zodat we je ook op de hoogte kunnen houden als het niet kan doorgaan of verplaatst wordt (bijvoorbeeld  bij regenweer of onvoldoende deelnemers)

Herman Cauwenberghs  (0487 34 05 33) of Zef (0473 37 95 68  of  016 60 55 41)


Bij stopschieten, ook wel teppeschieten genoemd probeert iedereen om beurt met een loden schijf een stokje (den teppe) omver te gooien op een afstand van 5 tot 10 meter (is zelf te bepalen). Op het stokje heeft iedere deelnemer vooraf zijn inzet (10 cent per persoon/per beurt) gelegd. Als den teppe omver gegooid wordt wint diegene wiens schijf het dichtst bij een muntstuk ligt dit muntstuk.  Men kan zo alle muntstukken winnen, maar het is ook mogelijk dat diverse personen winnen als de muntstukken zeer verspreid liggen bij het omvergooien van den teppe.  De munstukken die na het omvergooien echter het dichts bij den teppe liggen worden bij het volgende spel opnieuw op het stokje gelegd.


Iedereen welkom !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten